0.00 грн.
Зробити замовленняПравильне пролікування конопель

Деякі гровери не знають, що таке пролікування і плутають її з ферментацією. Насправді лікування - це остання стадія сушіння марихуани, під час якої з шишок видаляють вологу, цукор та інші непотрібні речовини. Це покращує смак конопель і запобігає її гниттю.
Існує кілька способів пролікування. Ми розповімо про них і пояснимо, який метод вибрати у тій чи іншій ситуації.
Різновиди лікування марихуани
Зазвичай гровери використовують один із трьох методів пролінкування:
- Класичну
Спочатку потрібно підготувати герметичні місткості для висушених шишок. Найкраще непрозору тару із пластику або фарфору. В крайньому разі, можна пофарбувати у темний колір скляну банку. Важливо проводити пролікування в темному місці, де температура не буде підійматися вище 21˚C. Наприклад, у холодильнику чи льоху. У перший тиждень пролікування потрібно двічі на день відкривати місткість на 20-30 хвилин, щоб у ній випарувався конденсат. Також це запобігає утворенню цвілі. З другого тижня достатньо відкривати місткість один раз на добу.
Пролікування завершиться, коли хлорофіл у шишках розпадеться, і вони стануть коричневими. Залежно від сорту цей процес триває від трьох тижнів до двох місяців.
Це найпростіший спосіб, для якого не потрібне складне обладнання, проте проходить повільно.
- Прискорену
Щоб швидко підготувати марихуану до вживання, потрібно тримати в темному місці, де обмежений приплив кисню. Наприклад, у шафі. Температура не повинна перевищувати 21˚C. Потрібно розкласти шишки на папері як мінімум на тиждень і щодня перевертати їх. Так вони висохнуть поступово. Лікування закінчиться, коли шишки стануть хрусткими.
Коноплі будуть готові до вживання всього за тиждень. Готову марихуану не можна зберігати понад два місяці.
- Водну
Пролікування водою виконують відразу після харвесту. Сушити коноплю не потрібно. Шишки кладуть у банку і заливають дистильованою водою до шийки. Місткість потрібно тримати у темному місці з температурою не більше 21˚C. Важливо міняти воду в банці щодня, щоб очистити шишки від мінеральних солей. Води перевіряють за TDS-метром. Проліковка завершиться, коли вміст солей буде майже дорівнювати нулю. На це піде до чотирнадцяти діб.
Водне пролікування повністю розкриває смак і аромат продукту. Для перевірки води потрібний TDS або EC-метр. Після пролікування потрібно просушити шишки.
Вибирайте метод сушіння та пролінкування конопель залежно від наявності вільного часу та спеціальних приладів. Якщо в будинку є TDS-метр, краще провести пролікування водою. Вона дозволить отримати марихуану із найяскравішим смаком.
Стандартний метод підійде гроверам-початківцям. Вони можуть використовувати найневибагливіші сорти марихуани, щоб виростити рослини з мінімальними зусиллями, а потім провести спрощену проліковку.
Прискорений спосіб сушіння рекомендується людям, які хочуть швидше викурити свіжий урожай конопель. Марихуана буде готова лише за тиждень.
Тонкощі правильної проліковки для конопель
Якщо канабіс сушать у місткості, рекомендується щодня перевіряти, чим він пахне. Аромат марихуани - це ознака правильної проліковки. А от коли з банки пахне аміаком, у коноплі завелася пліснява. Важливо викласти шишки на додаткове просушування або щодня довше тримати банку відкритою.
Якщо шишки марихуани пересохли, можна покласти в місткість лист салату. Це зволожить коноплю та продовжить термін її зберігання.
Все необхідне для вирощування та сушіння канабісу можна за доступними цінами придбати в інтернет-магазині Coffeeshop®.
*Матеріал надано з ознайомлювальною метою, нагадуємо, пророщування марихуани на території України заборонено. Рекомендуємо займатися гровірством лише там, де це дозволено на законодавчому рівні.