0.00 грн.
Зробити замовленняУ слов'янських країнах століттями використовували насіння коноплi в кулінарії як джерело енергії, помічника у лікуванні імпотенції, при боротьбі з хворобами суглобів, шкіри, а також захворюваннями підшлункової залози. На відміну від листя, стебел і суцвіть в насінні рослини немає психоактивних речовин, тому в Україні можна вільно купити насіння канабісу для їжі. Coffeeshop® пропонує розібратися, як вони використовуються в кулінарії та за які властивості наші предки так поважали цю рослину.
Канабіс вважається вмістилищем корисних елементів. На цей час наука говорить мінімум про 45 з'єднань, які містяться в насінні конопель в гармонійному для людського організму співвідношенні. Основними з них є:
Звання «Суперфуд» конопля отримала саме за багатий і гармонійний склад. Сьогодні кожен прихильник здорового харчування прагне купити насіння конопель в Україні. Їх присутність в раціоні можуть замінити прийняття додаткових речовин - вітамінів і БАДів. Це особливо активно використовується тими, хто дотримується нетрадиційних типів харчування - вегетаріанства, веганства, сироїдіння.
Конопля вважається найсильнішою загальнозміцнювальною рослиною, яку наші предки включали в раціон людей похилого віку. Її використовують в тибетській медицині як джерело вітамінів і корисних речовин при досягненні 70 років. В Україні з цієї рослини готували конопляне молочко:
Напій служив заміною коров'ячого або козячого молока. Його пропонували людям в похилому віці для нормалізації проблем з кишківником, а також маленьким дітям в якості самостійного напою, або використовували як основу для каш.
Насіння конопель у їжі використовуються для профілактики діабету, лікування хвороб щитоподібної залози, важких шкірних захворюваннях (дерматитів, псоріазу, нейродермітів), мастопатії. Якщо ви включите насіння конопель в раціон, то:
У день дорослій людині досить з'їдати 30-40 г насіння, щоб отримати добову дозу перерахованих вище елементів.
Для тих, хто хоче дізнатися, як готувати насіння конопель у шкаралупі, дієтологи пропонують три способи:
Конопляне насіння використовують в їжу в пророщенном або запареному вигляді. У цьому варіанті вони додаються до салатів, каш, супів. Їх включають до складу соусів, щоб додати страві ніжний трав'янисто-горіховий присмак.
Розберемося, на скільки годин замочувати насіння конопель для їжі. Для цього потрібно помістити насіння в холодну воду на ніч, а після варити в співвідношенні 1: 2 під кришкою, поки вся вода не вбереться.
І на десерт трохи конопляної містики. Після виходу книг Кастанеди розмови про особливі властивості конопель отримали нову силу. Треба сказати, що більшість трав з подібною репутацією (наприклад, полин) почали використовуватися саме шаманами, які готували з них аяхуаска - відвар з галюциногенних рослин і грибів. Перед медитацією містики заварювали конопляний чай з гілочок і листя рослини. Після вживання вони занурювалися в глибокий стан самоспоглядання, в якому було легше заспокоїтися, знайти відповіді на питання, що цікавлять і вивести свідомість на нові рівні.